Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A történet

2010.10.20.

A három kötetesre tervezett művem lényegében a görög Mitológiai időkben játszódik, és a valós történelemmel ötvözve kerül megírásra. A valós történelem ideje a görög sötét kort megelőző időkben játszódik, i.e. 1235 körül.

A történet alap fő szála egy jóslatról szól. A jóslat szerint születik majd egy új, de gonosz isten, aki örök háborúba, és sötétségbe fogja taszítani az emberek és az Olümposzi istenek világát. Ez az új isten rettentő gonosz lesz, akinek lételeme a káosz, és a kínszenvedés. Ám a jóslat szerint születik majd egy fiú is, akinek a szíve tiszta, és nem fogja átok, vagy rontás. Ez a fiút Aurorosznak hívják. A fiúnak rendkívüli ereje van, és képes legyőzni a gonoszt. Ez az erő a szívéből, lelki tisztaságának erejéből fakad, és ez különös eredetének is köszönhető. Gaia istennő lesz az, aki a jóslatot időben megérzi, és értelmezi, még a fiú valamint a gonosz születése előtt.

Maga a történet több szálon fut, olyan szereplőkkel, mint a Kentaurok és vezetőjük, Kheirón, vagy az Olümposzi istenek néhány tagja. A Dór király egyetlen gyermeke, Sophitia hercegnő is fontos szerepet kap a történetben, akárcsak a Kithairon hegyről frissen felszabadult, az emberek számára még ismeretlen tizennyolc éves fiú is, Héraklész. De egyebek mellett (az első kötetben) szerepelnek a történetben erdei nimfák, és szörnyű lények is a Tartarosz mélyéből. A második és harmadik rész már jóval szélesebb körben fog szerepeltetni Olümposzi isteneket, szörnyeket, és egyéb mitológiai lényeket, fajokat... sőt, még olyanokat is, melyekről még soha senki nem hallott :)